Istoric

Inca de la intrarea pe piata in 1951, NIHON KOHDEN a fost unul din cei mai inovatori jucatori din domeniul ingineriei medicale mondiale.

Ultimii 25 de ani au facut ca inovatiile NIHON KOHDEN sa se dezvolte intr-o larga varietate de
produse unice pe piata:

Ad manus medici   Ad manus medici   Ad manus medici   Ad manus medici   Ad manus medici   Ad manus medici   Ad manus medici  

M E D I C O M P L E X

NIHON KOHDEN

1951 - primul EEG cu 8 canale din lume: Acest instrument original folosea tuburi de vacuum si inscriptoare cu cerneala ce necesitau campuri magnetice foarte puternice. A fost primul din lume cu alimentare integrala de la reteaua de curent alternativ. Modelele de azi sunt mult mai compacte si usor de operat, beneficiind si de posibilitatea arhivarii inregistrarilor EEG.

1959 - primul EEG cu 9 canale din Japonia. Cel de-al noualea canal era folosit pentru inregistrarea EKG pentru a oferi un diagnostic mult mai precis.

1960 - sistem poligraf. Echipamentul utiliza numeroase tuburi cu vacuum, monitor CRT si inregistrator cu cerneala sau cap termic. A fost ulterior impartit in 2 parti revolutionare: un performant model de cercetare si unul pentru uz clinic.

1970 - primul EEG compact din lume: cu o greutate redusa, acest EEG putea fi foarte usor de transportat.

1979 - primul EEG din lume controlat de un microprocesor, cu ecran CRT.

1980 - primul EEG automat din lume.

1988 - Neurofax EEG-4200 castiga premiul M.D. Buyline SAMME pentru cel mai bun instrument de neurodiagnostic.

1991 - Neurofax EEG-5532: Sistem digital de electroencefalografie, primul de acest gen din Japonia. Inovatiile ofereau posibilitatea listarii de text, cifre si grafice pe hartie, in completarea traseelor EEG, zgomot redus si protectie electrica ridicata ce permitea utilizarea in sectiile de Terapie Intensiva sau Sala Operatii.

1994 - Neurofax EEG-2100: Sistem digital bazat pe Windows 3.1 oferea o usurinta in exploatare imbatabila. Toate functiile puteau fi usor accesate cu ajutorul mouse-ului. Succesorul lui, Neurofax EEG-2110 a fost primul sistem EEG bazat pe Windows 95.

1999 - primul EEG cu 192 canale din lume: numarul mare de canale esantionate este esential in studiul epilepsiei. Sistemul este completat de o vasta baza de date, posibilitatea generarii de rapoarte si conectarea la retele informatice.

2004 - primul EEG Wireless din lume.